فهرست مطالب

علوم پزشکی رازی - سال بیست و پنجم شماره 2 (پیاپی 167، اردیبهشت 1397)

مجله علوم پزشکی رازی
سال بیست و پنجم شماره 2 (پیاپی 167، اردیبهشت 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پریسا ترابی بناب، محمد مهدی سلطان دلال *، سعید اکبر زاده صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    امروزه با توجه به بوجود آمدن مقاومت دارویی به انواع آنتی بیوتیک ها باید جایگزین مناسبی برای داروها یافت. باکتریوفاژها ویروس هایی هستند که در انهدام باکتری ها نقش بسیار موثری دارند. باکتریوفاژ ها به دلیل داشتن خواص ویژه و مطلوب می توانند جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک ها در درمان بیماری های عفونی در نظر گرفته شوند. هدف این تحقیق جداسازی باکتریوفاژ اختصاصی سالمونلا انتریتیدیس از فاضلاب بیمارستانی بوده است.
    روش کار
    10 نمونه از فاضلاب هر کدام شامل حدود 100 میلی لیتر فاضلاب خام بیمارستان امام خمینی تهران جمع آوری شد و سپس با محیط کشت Brain-heart infusion medium(BHI) به عنوان محیط کشت مایع جهت رشد میکروارگانیسم ها مخلوط شد. مراحل دیگر کار شامل خالص سازی، تلقیح باکتری و تعیین میزبان نیز برای جداسازی باکتریوفاژ انجام شدند. جهت انتخابی بودن تاثیر باکتریوفاژ بر روی میکروارگانیسم هایی مانند:E. coli (ATCC25922)،Enterococcus faecalis، Staphylococcus aureus (ATCC2392) و Yersinia enterocolitica (ATCC9610) و Pseudomonas aeruginosa (ATCC 27853) بررسی شد.
    یافته ها
    از هر 10 نمونه فاضلاب باکتریوفاژ منتخب سالمونلا انتریتیدیس جدا شد. در طی آزمایش تعیین میزبان مشخص شد که این باکتریوفاژها، به خوبی قادر به لیز کردن و از بین بردن سالمونلا انتریتیدیس هستند، اما برروی سایر باکتری های مورد آزمایش هیچ اثری ندارند.
    نتیجه گیری
    نتیجه گیری های حاصل حاکی از آن است که باکتریوفاژ استخراج شده به صورت اختصاصی عمل می کند و با توجه به افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی، فاژها می توانند جایگزین مناسبی برای درمان عفونت های سالمونلایی باشند.
    کلیدواژگان: باکتریوفاژ، سالمونلا، آنتی بیوتیک
  • رحمت الله پرندین *، نامدار یوسفوند صفحات 10-20
    زمینه و هدف
    رازک در سرتاسر جهان به عنوان ماده خام در صنعت ماءالشعیرسازی معروف می باشد. بعلاوه رازک دارای خواص استروژنیک و آنتی اکسیدانت می باشد. لذا هدف از این مطالعه، بررسی اثرات رازک در طول دوره حاملگی و شیردهی موش ها بر آغاز بلوغ، چرخه استروس، وزن اندام های تناسلی و شاخص باروری فرزندان آن ها بود.
    روش کار
    تعداد 10 سر موش حامله از روز 7 بارداری تا 7 روز پس از تولد در دوره شیردهی بوسیله گاواژ در معرض عصاره الکلی گل رازک با دوزهای 0 (کنترل)، 50، 100 و 150 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن قرار گرفتند. فرزندان ماده (10n=) جهت بررسی روز بازشدن واژن، چرخه استروس، وزن تخمدان و رحم و همینطور شاخص باروری مورد ارزیابی قرار گرفتند. تحلیل آماری توسط آزمون های واریانس یکطرفه و تعقیبی توکی انجام شد (05/0>p).
    یافته ها
    روز بازشدن واژن در گروه های 100 (01/0p<) و 150 رازک (001/0p< بطور معنی داری سریعتر اتفاق افتاد. میانگین مدت زمان چرخه استروس در گروه های 50 (05/0p<)، 100 (001/0p<) و 150 (001/0p<) و شاخص دی استروس در گروه های 100 (001/0p<) و 150 (001/0p<) افزایش یافت. کاهش وزن تخمدان در گروه های 100 (01/0p<) و 150 (01/0p<) و افزایش وزن رحم در گروه های 50 (05/0p<)، 100 (01/0p<) و 150 رازک (01/0p<) مشاهده گردید. به علاوه شاخص باروری در گروه های 100 (05/0p<) و 150 رازک (01/0p<) نیز در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که مواجهه پری ناتال با رازک منجر به بلوغ زودرس، اختلال در چرخه استروس و کاهش باروری در فرزندان ماده می گردد.
    کلیدواژگان: رازک، موش، بلوغ، باروری
  • طیبه محمدی *، الهام حویزی صفحات 21-29
    زمینه و هدف
    سرطان ریه علت بیشترین مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان است. با وجود تلاش های فراوان، تاکنون داروی ایده الی برای درمان سرطان یافت نشده است. دارچین حاوی ترکیبات آنتی اکسیدان قوی است. در این مطالعه، اثر کشندگی عصاره هیدروالکلی دارچین روی سلول های سرطانی ریه رده A549 با سیکلوفسفامید مقایسه شد.
    روش کار
    عصاره دارچین با دستگاه سوکسله تهیه گردید. سلول های A549 کشت و سپس به مدت 1، 3 و 5 روز، با غلظت های01/0 ، 1/0، 1 و 10 میلی گرم بر میلی لیتر دارچین و سیکلوفسفامید تیمار شدند. در روزهای معین پس از تیمار، بقاء و مورفولوژی سلول ها ارزیابی شد. همچنین بیان ژن های درگیر در آپوپتوز همچون Bax، Bad و Bcl-2 با روش qRT_PCR مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها به روش آماری آنالیز واریانس یکطرفه و پس آزمون توکی آنالیز شدند. سطح معنی دار بودن تفاوت ها، 05/0 p< در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    مقایسه درصد بقاء سلولی در گروه های تیمار شده نشان داد که اثر کشندگی دارچین در غلظت های 1 و 10 میلی گرم بر میلی لیتر در روز پنجم تقریبا با سیکلوفسفامید یکسان است ولی در سایر غلظت ها و روزها کمتر از سیکلوفسفامید بود (05/0p<). همچنین، نتایج مولکولی نشان داد که عصاره دارچین در غلظت های1 و 10 میلی گرم بر میلی لیتر می تواند سبب افزایش بیان ژن های Bax، Bad و کاهش بیان ژن Bcl-2 گردد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    عصاره هیدروالکلی دارچین قادر است آپوپتوز را به صورت وابسته به دوز و زمان در سلول های A459 القاء کند و با افزایش غلظت، با سیکلوفسفامید مشابه است.
    کلیدواژگان: دارچین، آپوپتوز، A459، سیکلوفسفامید، آنتی اکسیدان
  • رخساره جعفریزدی، آزاده شجاعی * صفحات 30-48
    زمینه و هدف
    ناهنجاری های تکامل جنسیت گروهی از ناهنجاری های ژنتیکی هستند که طی مکانیسم های متعدد از جمله ناهنجاری در کروموزوم به صورت جهش های کروموزومی و تک ژنی و نقص در گنادها بروز پیدا می کنند. مطالعه ی دقیق مسیرهای دخیل در تکامل جنسیت به منظور شناسایی ژن هایی که در این مسیر حضور دارند، امری ضروری است که به تشخیص بهتر علت بیماری، ارائه ی مشاوره ی ژنتیک و جلوگیری از تولد فرزند بیمار کمک می کند. اطلاعات این مقاله بر اساس نتایج یافته های ما از جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Google scholar و PubMed به دست آمده است. در این مقاله مروری به بررسی مطالعات انجام گرفته در این زمینه و بیان روند مشاوره ژنتیک می پردازیم.
    کلیدواژگان: ناهنجاری تکامل جنسیت، ناهنجاری های کروموزومی، مشاوره ژنتیک
  • الهام علی پور فایز، مهدی شکرآبی *، سیدعلی جواد موسوی، علی اکبر دلبندی، سیاوش کورانی فر، شهرام تیموریان، محمدرضا بلوری، مجید خوش میرصفا، عاطفه صادقی شرمه صفحات 49-57
    زمینه و هدف
    سرطان ریه، پنجمین سرطان شایع در ایران است که نسبت ابتلای آن در مردان و زنان به ترتیب 5/10 و 5/1 در هر 100 هزار نفر می باشد. مطالعه عفونت سل نهفته در بیماران مبتلا به سرطان ریه، به دلیل احتمال فعال-شدن آن در طی شیمی درمانی و افزایش میزان مرگ ومیر، از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. از این رو این مطالعه با هدف بررسی فراوانی سل نهفته در بیماران مبتلا به سرطان ریه و مقایسه آن با افراد سالم انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه مورد-شاهدی که بصورت مقطعی از سال 1395 تا1396 انجام شد، 29 نفر بیمار مبتلا به سرطان ریه تازه تشخیص داده شده و 40 نفر فرد سالم مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک افراد مورد مطالعه در پرسشنامه ای ثبت شد. در این مطالعه جهت بررسی عفونت سل نهفته از تست IGRAs(کوانتی-فرون) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد فراوانی سل نهفته در مبتلایان به سرطان ریه 1/24% و در گروه سالم 5/22% می باشد. همچنین با بررسی تاثیر مصرف سیگار در ابتلای به سرطان ریه و نیز استعداد ابتلا به LTBi، نتایج نشان داد که سیگار با ابتلا به بیماری سرطان ریه و نیز ابتلای به LTBi در افراد سالم ارتباط معناداری دارد (007/0p<).
    نتیجه گیری
    به دلیل بالا بودن فراوانی LTBi در بیماران مبتلا به سرطان ریه نسبت به افراد سالم توصیه می شود که غربالگری برای LTBi در افراد پرخطر قبل از هرگونه درمان انجام شود. همچنین با توجه به نقش سیگار در ابتلا به سرطان ریه و نیز استعداد ابتلا به LTBi در افراد سالم، توجه به ترک سیگار در برنامه مراقبت های بهداشتی، پیشگیری و درمان بیماران ریوی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: عفونت سل نهفته، سرطان ریه، IGRA، مصرف سیگار
  • سمیه فتاحی، جمال رحمانی، حامد کرد ورکانه * صفحات 58-68
    زمینه و هدف
    مطالعات محدودی ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با افزایش شکستگی و استئوپروز را گزارش کردند که نتایج برخی از مطالعات متناقض می باشد. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی بر اساس PRAL (potential renal acid load) و امتیاز (net endogenous acid production) NEAP با برخی نشانگر های سلامت استخوان در سالمندان می باشد.
    روش کار
    172سالمند (122 زن و 50 مرد) در مطالعه ی مقطعی حاضر شرکت کردند. در این مطالعه شاخص های PRAL وNEAP بررسی شدند. پرسشنامه ی بسامد مصرف غذایی اعتبارسنجی شده به منظور ارزیابی دریافت های غذایی استفاده شد. قد و وزن بیماران اندازه گیری شد. اندازه گیری استئوکلسین سرم وCTX(C-terminal telopeptide of type I collagen) ادرار ، پاراتورمون، hs-CRP (High sensitivity C-reactive protein) و 25هیدروکسی ویتامینD طبق دستورالعمل کیت های تجاری انجام شد. از نرم افزار SPSS23 برای رگرسیون خطی با حد معناداری 05/0 استفاده شد.
    یافته ها
    مطالعه حاضر نشان داد که شاخص باراسیدی رژیم غذایی PRAL ارتباط مثبت و معنا داری با دور کمر و وزن داشت (34/0P=). در مورد شاخص های متابولیسم استخوان تنها CTX- I ادرار ارتباط معنا داری را در بین سهک های شاخص بار اسیدی NEAP نشان داد به نحوی که در بالاترین سهک شاخص بار اسیدی NEAP (غلظت CTX- I ادرار درسهک سوم =86/1±13/18) غلظت CTX- I ادرار کاهش می یافت (غلظت CTX- I اداری در سهک اول =95/1±63/16 و غلظت CTX- I اداری درسهک دوم =95/1±45/26) (001/0=p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد بار اسیدی بالای رژیم غذایی نمی تواند تهدیدی برای از دست دادن تراکم استخوان و بروز استئوپروز در سالمندان باشد.
    کلیدواژگان: بار اسیدی رژیم غذایی، استئوکلسین، CTX، سالمندان
  • زهرا شاکران، مختار نصرتی *، زینب شاکران صفحات 69-80
    زمینه و هدف
    عفونت ناشی از ویروس هپاتیت سی یکی از معضلات مهم پیش روی سلامت عمومی ویکی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان است. بنابراین اخیرا پژوهش های زیادی با هدف معرفی ترکیبات جدید و موثر ضد هپاتیت سی بویژه ترکیبات گیاهی انجام شده است. هدف از پژوهش حاضر غربالگری بیوانفورماتیکی مهارکننده (های) پروتئاز ویروس هپاتیت سی از دو گیاه دارویی Cornus officinalis و Syzygium aromaticum می باشد.
    روش کار
    ابتدا ساختار سه بعدی پروتئاز ویروس هپاتیت سی و ترکیبات غالب گیاهان مذکور به ترتیب از پایگاه داده های پروتئین وPubchem دریافت شد. سپس خصوصیات فیزیکوشیمیایی ترکیبات گیاهی و پتانسیل سمیت سلولی و جهش زایی آن ها با استفاده از نرم افزارهایSwiss ADME و Toxtree پیش بینی شد. در نهایت ترکیبات گیاهی و پروتئاز هپاتیت سی در بررسی داکینگ مولکولی با استفاده از نرم افزار iGemdock 2.1 مورد مطالعه قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ترکیبات مورد بررسی فاقد پتانسیل جهش زایی و سمیت سلولی هستند. نتایج بدست آمده حاکی از برهمکنش های قوی و مناسب ترکیبات مورد مطالعه با آنزیم NS3/4A خصوصا در ناحیه ی مسئول فعالیت پروتئازی است. افزون بر این مشخص شد که 1،2،6-Trigalloylglucose،Hyperoside، Isoquercitrin، Rhamnetin، Ursolic acid و Methyl salicylate برهمکنش های قوی تری را با اسیدآمینه های کلیدی جایگاه فعال آنزیم ایجاد می کنند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل شده می توان نتیجه گرفت که ترکیبات گیاهی مورد بررسی می توانند به عنوان نامزد های مناسبی جهت بررسی های برون و درون تنی به منظور دستیابی به ترکیبات ضد هپاتیت سی مورد ارزیابی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: پروتئاز NS3، 4A، ویروس هپاتیت سی، بیوانفورماتیک، ترکیبات گیاهی
  • عباسعلی ایمانی فولادی، الناز پرویزی، محمد جواد سلطان پور، علی احمدی * صفحات 81-86
    زمینه و هدف
    پنومونی یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر در دنیا بوده و تشخیص صحیح آن اهمیت زیادی دارد. معمولا استرپتوکوکوس های گروه ویریدانس عامل ایجاد پنومونی نیستند اما در بیماران دارای بیماری زمینه ای می توانند مشکل زا باشند. همچنین در اثر آلودگی نمونه با فلور میکروبی دستگاه تنفس فوقانی ممکن است از کشت حتی بصورت خالص نیز جدا شوند که این امر پزشک و آزمایشگاه را در تشخیص با مشکل مواجه می سازد. هدف از انجام این پژوهش بررسی میزان گزارش استرپتوکوک ویریدانس به عنوان عامل پنومونی در بیماران پنومونی دارای بیماری زمینه ای می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر به صورت مقطعی(1395-1393) و گذشته نگر با استفاده از بررسی پرونده بیماران مراجعه کننده به بخش عفونی بیمارستان های شهر تهران انجام گرفت. بیماران شامل افرادی با علایم پنومونی بودند که توسط رادیگرافی اشعه ایکس پنومونی آن ها تایید شده بود و همچنین دارای بیماری زمینه بودند. از این بیماران نمونه BAL اخد شده و پس از کشت نتیجه آن گزارش گردید بود. همچنین برای جدایه های استرپتوکوکوس ویریدانس جدا شده تست حساسیت آنتی بیوتیکی گذاشته شده بود. در موارد ممکن، آزمون آماری t-test و مربع کای از طریق نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از مجموع 168 موردی که وارد مطالعه شدند از نمونه 54 فرد (32%) باکتری استرپتوکوکوس ویریدانس از نمونه BAL جداسازی و در 31 مورد این باکتری به عنوان تنها باکتری جدا شده گزارش شده بود. در هیچ کدام از نمونه ها باکتری پنوموکوکوس جداسازی نشده بود. بیشترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های استرپتوکوکوس ویریدانس مربوط به آنتی بیوتیک کوتریموکسازول بود. همچنین ونکومایسین و سنتازیدیم موثرترین آنتی بیوتیک ها علیه این جدایه ها گزارش شده بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی بالای گزارش استرپتوکوکوس ویریدانس به عنوان عامل پنومونی در مقطع مورد مطالعه و عدم جداسازی ارگانیسم های دیگری مانند پنوموکوکوس می توان گفت که احتمالا نمونه BAL به فلور نرمال سیستم تنفسی آلوده شده است. اگرچه نمونه BAL جهت تشخیص عامل پنومونی بسیار با ارزش است اما با تکیه بر کشت این نمونه به تنهایی نمی تواند باکتری استرپتوکوکوس ویریدانس را به عنوان عامل پنومونی گزارش کرد.
    کلیدواژگان: پنومونی باکتریایی، استرپتوکوکوس ویریدانس، برونکوآلوئولار لاواژ
  • نرگس زعیم راده، سعیده ضیایی، خانم ندا محمدزاده، حمیدرضا علیزاده اطاقور، آزاده متقی * صفحات 87-96
    زمینه و هدف
    سندرم تخمدان پلی کیستیک از شایع ترین اختلالات آندوکرین در زنان سنین باروری می باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه سطوح دریافت غذایی «ویتامین-د» و بررسی ارتباط آن با مولفه های آندروژنی سرم در زیرگروه های PCOS انجام شد.
    روش کار
    در مطالعه حاضر که از نوع مقایسه ای پنج گروهی بود،182 شرکت کننده با روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند: گروه A (41 نفر)، گروه B (33 نفر)، گروه C (40 نفر) و گروه D (37 نفر) و گروه شاهد (31 نفر). بررسی دریافت روزانه ویتامین-د با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 168 آیتمی انجام گرفت. مولفه های آندروژنی مورد بررسی شامل اندکس آندروژن آزاد (FAI)، تستوستروم تام (TT) و گلوبولین باند شونده به هورمون های جنسی (SHBG) بودند. تحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS22و آزمونهای کروسکال والیس(KW) ، پست هاک من ویتنی(MW) و اسپیرمن انجام گرفت.
    یافته ها
    دریافت ویتامین-د در تمامی زیر گروه های PCOS نسبت به افراد شاهد بطور معنی داری کمتر بود (005/0 p˂ MW;). بین زیر گروه های PCOS با یکدیگر، اختلاف معناداری در دریافت ویتامین-د دیده شد (005/0 p˂ MW;). در تمام زیرگروه های PCOS بین دریافت ویتامین-د با سطح سرمی FAIو TT ارتباط منفی و در زیرگروه C با SHBG ارتباط مثبت معنادار دیده شد (05/0 p˂ ; اسپیرمن).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، پیشنهاد می شود که با تغییر در شیوه تغذیه بیماران PCOS و افزایش مصرف این ویتامین در رژیم غذایی تا حد زیادی از شدت این بیماری کاسته شود و گام بزرگی در جهت بهبود وضعیت این بیماران برداشته شود.
    کلیدواژگان: فنوتایپ، PCOS، آندروژن و ویتامین، د
|
  • Parisa Torabi Bonab, Mohammad Mehdi Soltan Dallal *, Saeid Akbarzadeh Pages 1-9
    Background
    Nowadays, due to the emergence of drug resistance to antibiotics, a good alternative to drugs should be found. Bacteriophages are viruses that play a very important role in the destruction of bacteria. Because of their specific properties, bacteriophages can be considered as suitable substitutes for antibiotics in the treatment of infectious diseases. The aim of this study was to isolate Salmonella enteritidis bacteriophage from hospital wastewater.
    Methods
    Ten samples of sewage, each containing about 100 ml of raw wastewater from Imam Khomeini Hospital of Tehran, were collected and then mixed with culture medium Brain-heart infusion medium (BHI) as a liquid medium for growth of microorganisms. Other stages of the work included purification, bacterial inoculation and determination of host for isolation of bacteriophages. To select the effect of bacteriophage on microorganisms such as: E. coli (ATCC25922), Enterococcus faecalis, Staphylococcus aureus (ATCC2392), Yersinia enterocolitica (ATCC9610), Pseudomonas aeruginosa (ATCC 27853) were used.
    Results
    Out of 10 samples of bacteriophage sewage selected from Salmonella enteritidis. During the host testing, it became clear that these bacteriophages are well able to leach and destroy Salmonella enteritidis, but have no effect on other bacteria.
    Conclusion
    The results of this study indicate that the extracted bacteriophage is specifically acting, due to the increase in antibiotic resistance; phages can be used as a suitable substitute for the treatment of Salmonella infections.
    Keywords: bacteriophage, Salmonella, Antibiotics
  • Rahmatollah Parandin Dr *, Namdar Yousofvand Dr Pages 10-20
    Background
    Humulus lupulus (Hops) is well-known throughout the world as the raw material in the brewing industry. In addition, hops have been found to have estrogenic and antioxidant properties. The object of this study aimed to examine the effects of hops during gestation and lactation on the onset of puberty, estrus cycle, reproductive organ weights and fertility index in female mice.
    Methods
    10 pregnant mice were exposed to hops at doses of 0 (control), 50, 100 and 150 mg/kg/ day, by gavage, from gestational days 7 to postnatal day 7. Female offspring (n=10) were analyzed for vaginal opening day, estrus cycle regularity, weights of the uterus and ovaries, and fertility index. Statistical analysis was carried out using one-way ANOVA and post-hoc Tukey tests (p
    Results
    Vaginal opening day was significantly advanced by 100 (p
    Conclusion
    The present study results showed that perinatal exposure to hops advanced the puberty, disrupted estrus cycle and decreased fertility in female offspring.
    Keywords: Humulus lupulus, mice, puberty, estrus cycle
  • Tayebeh Mohammadi Dr *, Elham Hoveizi Dr Pages 21-29
    Background
    Lung cancer is the most common cause of cancer death worldwide. Despite extensive efforts, an ideal medicine has not been yet found for cancer treatment. Cinnamon contains strong anti-oxidative compounds. This study evaluated and compared the lethal effect of cinnamon extract on the A459 line lung cancer cells with cyclophosphamide.
    Methods
    Cinnamon extract was prepared by soxhlet set. Then A459 cells were seeded and treated with 0.01, 0.1, 1 and 10 mg/ml concentrations of cinnamon and cyclophosphamide for 1, 3 and 5 days. Cell viability and morphology were evaluated on certain days after treatment. The expression of apoptotic genes including Bad, Bax and Bcl-2 was evaluated by qRT-PCR.
    Results
    Comparison of the cell viability percent in treated groups showed that lethal effect of cinnamon is equal to cyclophosphamide in 1 and 10 mg/ml concentrations on the 5th day but it was less than cyclophosphamide in other concentrations and days (p
    Conclusion
    Cinnamon hydroalcoholic extract can induce apoptosis in A459 cells in a dose and time-dependent manner and be similar to cyclophosphamide with increasing concentration.
    Keywords: Cinnamon, Apoptosis, A459, Cyclophosphamide, Antioxidant
  • Rokhsareh Jafaryazdi, Azadeh Shojaei * Pages 30-48
    Disorders of sex development (DSDs) are a group of genetic abnormalities which develop from different conditions including chromosomal and gonadal disorders. The careful study of underlying pathways of sex development is necessary due to identification of genes that have a role in these pathways. And it can help to better understanding of the cause of disorder, genetic counseling and prevention of birth with the disorder. The informations of this article are obtained from searching through PubMed and Google scholar data banks. In this review article we will discuss the studies about genetic basis of the disorder and expression of genetic counseling process.
    Keywords: Disorders of sex development, Chromosomal disorders, genetic counseling
  • Elham Alipour, Mehdi Shekarabi Dr *, Seyed Ali Javad Moosavi Dr, Ali Akbar Delbandi Dr, Siavash Kouranifar Dr, Shahram Teimourian Dr, Mohammad Reza Bolouri Dr, Majid Khoshmirsafa Dr, Atefeh Sadeghi Shermeh Pages 49-57
    Background
    Lung cancer is the fifth most common cancer in Iran, with 10.5 and 1.5 per 100,000 in males and females, respectively. The study of latent tuberculosis infection (LTBi) in patients with lung cancer is significant due to the possibility of its activation during chemotherapy and increased mortality. Therefore, the aim of this study was to compare the prevalence of LTBi in patients with lung cancer with healthy individuals.
    Methods
    In this case-control study, which was performed from 2016 to 2017, 29 patients with newly diagnosed lung cancer and 40 healthy subjects were studied. Demographic data of all subjects were recorded in questionnaire. IGRAs (Quantiferon) were used to determine the LTBi.
    Results
    The results of this study showed that prevalence of LTBi were 24.1% in lung cancer and 22.5% in the healthy group. The results of this study showed that smoking had a significant relationship with the risk of lung cancer and also LTBi infection in healthy people (p
    Conclusion
    Since LTBi activates under chronic conditions such as malignancies, and because of high rates of LTBi in patients with lung cancer, it is recommended that screening for LTBi in high-risk individuals such as Lung cancer patients should be done before any treatment. Considering the role of smoking in lung cancer as well as the ability to develop LTBi in healthy people, attention to cessation of smoking in the health care program, prevention and treatment of pulmonary patients is recommended.
    Keywords: Latent tuberculosis infection, Lung Cancer, IGRA, Smoking
  • Somaye Fatahi, Jamal Rahmani, Hamed Kord Varkaneh * Pages 58-68
    Background
    Few studies have reported the association between dietary acid load with increased fractures and osteoporosis, which results in of these studies are contradictory. The aim of this study was to evaluate the relation of dietary acid load based on PRAL (potential renal acid load) and NEAP (net endogenous acid production) score with bone health markers in the elderly.
    Methods
    172 elderlies (122 female and 50 male) participated in this cross-sectional study. In this study, PRAL and NEAP scores were investigated. A validated food frequency questionnaire was used to evaluate dietary intake. Height and weight of patients were measured. Measurement of serum osteocalcin and CTX (C-terminal telopeptide of type I collagen) of urine, parathormone, hs-CRP (high-sensitivity C-reactive protein) and 25 hydroxyvitamin D were performed according to commercial kits guidelines. SPSS v. 23 software was used for regression with a significance level of 0.05.
    Results
    The present study showed that the PRAL had a positive and significant correlation with body weight and waist circumference in linear regression (p=0.034). There was no significant statistical relationship between other variables. Among of bone metabolism markers, only CTX-I indicated significant difference between NEAP tertiles. Thus, in the highest tertile of NEAP (tertile3=18.13±1.86) concentration of CTX- I declined (tertile 1=16.63±1.95 and tertile2=26.45±1.95) (p= 0.001).
    Conclusion
    It seems that high dietary acid intake can not be a threat to bone loss and osteoporosis in the elderly.
    Keywords: Dietary acid load, Osteocalcin, CTX, Elderly
  • Zahra Shakeran, Mokhtar Nosrati *, Zainab Shakeran Pages 69-80
    Background
    The hepatitis C virus (HCV) infection is a major global health problem and one of the common causes of mortality worldwide. Therefore, currently many studies have been focused on introducing novel and effective anti HCV agents especially plant materials. Therefore, the study was aimed to screening novel HCV protease inhibitor(s) from two medicinal plants including Cornus officinalis and Syzygium aromaticum using bioinformatics tools.
    Methods
    For this purpose, first three dimension structures of HCV protease and dominant compounds of the plants were retrieval from Protein Data Bank (PDB) and Pubchem database respectively. In the next step, physicochemical properties and probable mutagenic and cytotoxicity effects of the phytochemicals were predicted using Swiss ADME and Toxtree software respectively. And finally, these molecules were subjected to molecular docking studies using iGemdock 2.1 software.
    Results
    The results indicated that any of the phytochemical compounds have cytotoxicity and mutagenic properties. Results also showed that most studied compounds had strong and appropriate interaction with the NS3/4A enzyme especially in the protease region. Furthermore, the results indicated that six compounds including 1,2,6-Trigalloylglucose, Hyperoside, Isoquercitrin, Rhamnetin, Ursolic acid and Methyl salicylate have more strong interactions to key amino acids in the active site of the enzyme .
    Conclusion
    Based on the results it can be concluded that the mentioned compounds can be good candidates for in vitro and in vivo studies as novel anti-HCV agents.
    Keywords: NS3_4A Protease_Hepatitis C Virus_In Silico_Phytochemical Compounds
  • Abbasali Imani Fooladi, Elnaz Parvizi, Mohammadjavad Soltanpour, Ali Ahmadi * Pages 81-86
    Background
    Pneumonia is one of the most important causes of death worldwide and its accurate diagnosis is extremely important. Typically, Viridans Streptococci are not the cause of pneumonia, but in patients with an underlying illness, they can be problematic. Also, due to contamination with the microbial flora of the upper respiratory tract, they may be isolates from a pure culture, which makes it difficult for the physicians and laboratory staff to diagnose. The aim of this study was to evaluate the incidence of Streptococci Viridans as a cause of pneumonia in patients with underlying disease.
    Methods
    This cross-sectional retrospective (2011-2014) study was carried out using a medical records of patients admitted to the infectious disease ward of city hospitals in Tehran, Iran. The patients, including people with pneumonia that were confirmed by X-ray and also had an underlying disease. The BAL samples were obtained from these patients and were cultured. The antibiotic susceptibility test was done for Streptococcus viridans isolates.
    Results
    The results reveal that out of 168 pneumonia patients, VS have been isolated from BAL samples of 54 cases (32 %). In 31 cases (57%) VS were the only isolated pathogen. In none of the samples, the pneumococcus was not isolated. According to results of antibiotic susceptibility test, the highest rate of resistance was seen for cotrimoxazole, and the lowest rate was seen for vancomycin and ceftazidime.
    Conclusion
    Regarding the high frequency reported of Streptococcus viridans as a cause of pneumonia in the period of study and the lack of isolation of other organisms, such as pneumococcus, it is possible that the BAL sample be contaminated with the normal flora of the respiratory system. Although the BAL is very valuable sample for the diagnosis of pneumonia causative agent, but based on the culture of this sample alone, it can not report Streptococcus viridans as a cause of pneumonia.
    Keywords: Bacterial pneumonia, Streptococcus viridans, bronchoalveolar lavage
  • Narges Zaimzadeh, Saiedeh Ziaie, Neda Mohammadzadeh, Hamidreza Alizadeh Otaghvar, Azadeh Mottaghi Dr. * Pages 87-96
    Background
    The present study aimed to compare vitamin D dietary intake and its relationship with serum androgen components in four phenotypes of PCOS.
    Methods
    182 participants eligible for this five-group comparative study were selected by convenience sampling method. Then they were classified into five groups: A (n=41), B (n=33), C (n=40), D (n=37) and control (without PCOS) (n=31). Dietary intake assessment of vitamin D was carried out by a 168-item Food Frequency Questionnaire. Androgen components included the free androgen index (FAI), total testosterone (TT), and sex-hormone-binding-globulin (SHBG). Statistical analysis was performed using SPSS22 software and Kruskal-Wallis (KW) test followed by appropriate post hoc test, Mann-Whitney U (MW), and Spearman correlation test. Significant p value was considered 0.05 for KW and Spearman tests and 0.005 for MW (based on Bonferroni correction).
    Results
    Pairwise comparison of the groups revealed that dietary intakes of vitamin D were significantly lower in all phenotypes of PCOS than control group (MW; p
    Conclusion
    Regarding the research results, it is suggested that modification of the nutritional status of PCOS patients and the increased consumption of vitamin D in the diet will considerably improve the situation of PCOS patients.
    Keywords: Phenotypes, PCOS, Androgen, Vitamin D